فیلترهای فرابنفش که به عنوان ضد آفتاب نیز شناخته می شوند، عناصر موجود در فرمول های محافظ عکس هستند که مستقیماً با تابش خورشیدی برخوردی از طریق جذب، انعکاس یا پراکندگی انرژی تداخل می کنند (شالکا و همکاران، 2014). آنها بر اساس مکانیسم عمل خود به دو دسته تقسیم می شوند. ضد آفتاب های شیمیایی یا ارگانیک و ضد آفتاب های معدنی یا غیر آلی. ضد آفتاب های شیمیایی نور UV را جذب می کنند و آن را به انرژی گرمایی تبدیل می کنند که سپس از پوست آزاد می شود. نمونه های معمولی از ضدآفتاب های شیمیایی عبارتند از اکتیسالات و آووبنزون (Gasparro et al., 1998). ضدآفتاب‌های ارگانیک زیبایی‌شناسی بهتری را پس از استفاده از خود نشان می‌دهند و بنابراین به طور گسترده‌تر مورد پذیرش قرار می‌گیرند، اما پتانسیل جذب سیستمیک را دارند، بنابراین حساسیت و اثرات نامطلوب در این گروه از ضدآفتاب‌ها رایج‌تر است. ضدآفتاب‌های معدنی که به آن ضد آفتاب نیز گفته می‌شود، با انعکاس و پخش نور UV عمل می‌کنند و در نتیجه از پوست محافظت می‌کنند. نمونه های رایج ضد آفتاب های معدنی عبارتند از دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی. فیلترهای غیر آلی حداقل پتانسیل حساسیت آلرژیک و پایداری بالای نور را دارند و بنابراین برای افرادی با پوست حساس مناسب‌تر هستند (چن و وانگ، 2016). با این حال، خواص انعکاسی آنها ممکن است باعث درخشندگی بیش از حد و یک جنبه سفید شود و استفاده انحصاری آنها را به فرمول ها به دلیل پذیرش کم لوازم آرایشی محدود کند. کارایی فیلترهای معدنی به اندازه و پراکندگی ذرات آنها مربوط می شود. در حال حاضر، فرمول های موجود اغلب حاوی ضد آفتاب های شیمیایی و معدنی هستند. فرمولاسیون های مختلفی از جمله کرم ها، ژل ها، اسپری ها و روغن ها وجود دارد. انتخاب آن به نیازها و ترجیحات فردی بستگی دارد (شالکا و همکاران، 2014، رابینسون، 2017). کرم ضد آفتاب لانسون

 
1.2. دیدگاه تاریخی استفاده از ضد آفتاب
ادبیات کمی در مورد روشی که جوامع باستانی برای محافظت از خود در برابر خورشید استفاده می کردند وجود دارد. با این حال، از قرون وسطی از کرم های ضد آفتاب برای کاهش اثرات مضر خورشید بر روی پوست استفاده می شد. در مصر باستان، زنان از محصولات طبیعی مختلفی به عنوان ضد آفتاب استفاده می کردند. این شامل؛ ترمیس، یاسمین، زیتون، سوبار، روغن نیلوفر آبی، روغن بادام، پودر کلسیت و خاک رس، عصاره سبوس برنج از جمله عصاره های دیگر است. یونانی ها و سایر جوامع ساکن در دریای مدیترانه، با کشف اثرات مضر خورشید، کلاه های ویژه ای طراحی کردند تا از خود در برابر اشعه های مضر محافظت کنند (Trivedi et al., 2017). شواهد مستندی از استفاده از روغن با استفاده از المپیک یونان وجود دارد (Cosentino, 2000). نوشته های متعدد دیگر نشان می دهد جامعه ای که به خوبی از ارتباط طولانی مدت قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب و پیری یا تغییرات فیزیکی آگاه است. کینین اسیدی شده در دهه 1880 برای محافظت از بیمار مبتلا به اگزما در برابر اشعه های مضر UV استفاده شد (اورباخ، 2001).
 
لباس‌ها در جوامع قرون وسطی عمدتاً متناسب با شرایط آب و هوایی که جوامع در آن زندگی می‌کردند طراحی می‌شدند. نقاشی‌های غارها در مناطق گرمسیری نشان می‌دهد که مصریان باستان فقط قسمت‌های خاصی از بدن را می‌پوشاندند در حالی که دیگران را در معرض دید قرار می‌دادند. با گذشت زمان، این فرهنگ تکامل یافت تا کل بدن را بپوشاند. این موجودات باستانی باید متوجه شده باشند که گرمای خورشید با درد پوست ملتهب همراه بوده است. جوامع هندی و چینی با اختراع چتر اعتبار دارند که قدمت آن نیز به قرون وسطی باز می گردد (اورباخ، 2001). پادشاه افسانه ای آرتور با زنان پوشیده شده در حشرات تصویر شده است. تبتی‌ها پوست خود را با قیر و گیاهان آغشته می‌کردند، در حالی که سرخپوستان قرمز به دلایل زیبایی احتمالاً از اثرات محافظتی در برابر خورشید بی‌اطلاع بودند. جامعه برمه نیز در سال 2000 قبل از میلاد از عصاره های گیاهی به عنوان لوازم آرایشی استفاده می کرد (گلدزبری و همکاران، 2014). در شرق آفریقا، جامعه ماسایی سنت دیرینه مالیدن اخرای قرمز بر روی مو و صورت خود برای جذابیت زیبایی دارند، اما از محافظتی که از پوست خود می شود غافل هستند. در فولکلور آمده است که جامعه کیکویو در کنیا زمانی که به فعالیت های کشاورزی دهقانی خود ادامه می دادند، روی قسمت های در معرض بدن خود خاک رس می مالید تا از آنها در برابر اثرات مخرب اشعه خورشید محافظت کند (Ambrose et al., 2016).
 
در دوران مدرن، استفاده تجاری از ضدآفتاب ها برای اولین بار در سال 1928 در ایالات متحده و پس از معرفی امولسیون حاوی بنزیل سینامات و بنزیل سالیسیلات گزارش شد. فرمولاسیون های حاوی فنیل سالیسیلات در اوایل دهه 1930 در استرالیا ظاهر شد. اولئات کینین در اواسط دهه 1930 در ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفت. P- آمینو بنزوئیک اسید (PABA) در سال 1943 ثبت اختراع شد و ضدآفتاب های متعددی حاوی PABA به دنبال آن بودند. ارتش ایالات متحده در دهه 1950 مشخصات ضد آفتاب را توسعه داد (Kwan et al., 2014).
 
1.3. اثرات اشعه ماوراء بنفش بر روی پوست
اشعه ماوراء بنفش (UV) هم اثرات مفید و هم اثرات نامطلوب بر روی پوست ایجاد می کند (Svobodova و همکاران، 2006). هدف از محافظت در برابر آفتاب، به حداقل رساندن اثرات ناخواسته بدون تأثیر بر اثرات مفید است. این اثرات ممکن است به طور حاد ظاهر شوند در حالی که اثرات دیگر در طول دوره های طولانی ایجاد می شوند (ماتسومورا و آنانتاسوامی، 2004، سوتر، 1990).
کرم ضد آفتاب-----ok کرم ضد افتاب---ok بهترین کرم ضد افتاب---ok بهترین ضد افتاب------ok کرم ضد آفتاب لانسون-----ok کرم ضد آفتاب سان سیف کرم ضد آفتاب خارجی کرم ضد آفتاب به انگلیسی کرم ضد آفتاب LABIOTTE کرم ضد آفتاب با پوشانندگی بالا کرم ضد آفتاب jorjie کرم ضد آفتاب لافارر کرم ضد آفتاب لانسون فاقد چربی کرم ضد آفتاب لانسون شماره ۲ کرم ضد آفتاب لانسون شماره 1 کرم ضد آفتاب لانسون خوبه کرم ضد آفتاب لانسون برای پوست خشک کرم ضد آفتاب لانسون شماره ۳ کرم ضد آفتاب لانسون بژ روشن قیمت کرم ضد آفتاب لانسون فاقد چربی نی نی سایت کرم ضد آفتاب سان سیف خوبه کرم ضد آفتاب سان سیف بژ روشن کرم ضد آفتاب سان سیف برای پوست خشک کرم ضد آفتاب سان سیف مردانه مواد تشکیل دهنده کرم ضد آفتاب سان سیف کرم ضد آفتاب سان سیف ضد چروک قیمت ضد آفتاب سان سیف فاقد چربی کرم ضد آفتاب سان سیف نی نی سایت بهترین مارک کرم ضد آفتاب برای پوست خشک کرم ضد آفتاب با پوشانندگی بالا بهترین کرم ضد آفتاب برای پوست چرب بهترین کرم ضد آفتاب و ضد چروک کرم ضد آفتاب LABIOTTE کرم ضد آفتاب خارجی کرم ضد آفتاب بیزانس کرم ضد آفتاب سان سیف کرم ضد آفتاب jorjie بهترین مارک کرم ضد آفتاب برای پوست خشک کرم ضد آفتاب بیودرما کرم ضد آفتاب با پوشانندگی بالا نی نی سایت بهترین کرم ضد آفتاب و ضد چروک بهترین مارک ضد آفتاب برای پوست حساس کرم ضد آفتاب سان سنس بهترین کرم ضد آفتاب برای پوست مختلط ضد افتاب ایرانی چه مارکی خوبه بهترین کرم ضد آفتاب خارجی بهترین ضد آفتاب برای پوست خشک و لک دار کرم ضد آفتاب با پوشانندگی بالا کرم ضد آفتاب ژرژیه کرم ضد آفتاب ژرژیه دیجی کالا کرم ضد آفتاب ژرژیه نی نی سایت انواع کرم ضد آفتاب الارو کرم ضد آفتاب ببک Jorjie کرم بهترین کرم ضد آفتاب بهترین کرم ضد آفتاب برای پوست خشک کرم ضد آفتاب با پوشانندگی بالا بهترین کرم ضد آفتاب و ضد چروک خارجی بهترین کرم ضد آفتاب برای پوست چرب بهترین کرم ضد آفتاب ایرانی بهترین کرم ضد آفتاب نی نی سایت بهترین ضد آفتاب برای پوست چرب با منافذ باز بهترین کرم ضد آفتاب برای پوست مختلط بی بی کرم ساین اسکین خوبه بی بی کرم ساین اسکین نی نی سایت بی بی کرم ساین اسکین دیجی کالا قیمت بی بی کرم دیجی کالا کرم ضد لک ساین بیوتی محصولات ساین اسکین بی بی کرم ps قیمت بی بی کرم ps دیجی کالا بی بی کرم ساین اسکین کرم ضد آفتاب الارو کرم ضد آفتاب سینره ضد افتاب ایرانی چه مارکی خوبه بهترین کرم ضد آفتاب برای پوست مختلط کرم ضد آفتاب زدن به انگلیسی کرم آبرسان به انگلیسی انگلیسی کرم ضد آفتاب کرم ضد آفتاب sunscreen کرم ضد آفتاب لدورا معنی sunscreen به فارسی خمیر دندان به انگلیسی